صادرات

صادرات به روسیه

روسیه به عنوان پهناورترین کشور اروپایی جهان اقتصادی بر پایه صادرات نفت و گاز دارد. این کشور علیرغم رکود اقتصادی شدیدی طی سال‌های اخیر، در حال حاضر با ایران مراودات خوبی دارد. به دنبال این مراودات و افزایش گردش مالی صادرات و واردات به روسیه، تاجران و بازرگانان ایرانی به دنبال روش‌های ارتباطی ساده خواهند بود.
روس مارکت در اینجا به عنوان واسطه عمل می‌کند. این شرکت به واسطه سال‌ها معاملات تجاری با روس‌ها رازهای بازاریابی در روسیه را به‌خوبی فرا گرفته است. به همین دلیل می‌تواند برای بازرگانان ایرانی مانند پلی ارتباطی عمل کند تا کالای خود را به راحتی وارد بازار روسیه کنند.
صادرات به روسیه
خط چین متحرک
شکل دایره
این خدمت (صادرات به روسیه) دیگر توسط روس مارکت ارائه نمیشود.

خدمات اصلی روس مارکت به شرح ذیل است.

خدمات حقوقی در روسیه

انجام تمام امور حقوقی در روسیه حتی بدون نیاز به حضور شما

خریدو فروش ملک در روسیه

خرید،فروش و اجاره املاک در روسیه مطابق با هدف شما

صرافی و آخرین قیمت روبل روسیه

مطلع شدن از آخرین قیمت روبل و انتقال مبالغ ارزی با اطمینان

ثبت برند در روسیه

در تمام مراحل ثبت برند در روسیه همراهتان هستیم.

سرمایه گذاری در روسیه

سرمایه‌گذاری مطمئن در روسیه با روس مارکت

خدمات گردشگری و توریستی

همراهی در خدمات گردشگری و توریستی و اخذ ویزای روسیه

ثبت شرکت در روسیه

در تمام مراحل ثبت شرکت در روسیه همراهتان هستیم.

وضعیت تجاری روسیه

جمعیت روسیه چیزی بیش از 150 میلیون نفر است که این کشور را به یک مقصد صادرات عالی تبدیل می‌کند. با این حال باید بدانید که پس از دوران پاندمی کرونا امتیاز اقتصاد روسیه به رتبه 92 سقوط کرد. در بین 45 کشور اروپایی اقتصاد روسیه در رتبه 42 قرار دارد که دلیل آن نیز جنگ‌های اخیر است.
اقتصاد روسیه بر صادرات نفت و گاز می‌چرخد. این کشور سیاست تجارت‌های خارجی را نیز قبول دارد. به‌طوری‌که آمار نشان می‌دهد تولید ناخالص روسیه از طریق تجارت خارجی 51.5 درصد است. از سال 2012 روسیه عضو سازمان تجارت جهانی و کشورهای مشترک المنافع در مناطق آزاد شد.
آمارها همچنین نشان می‌دهند که در سال 2020 میزان صادرات روسیه 8.8 و واردات این کشور 12.6 کاهش داشت. از بین کشورهای صادرکننده کالا به روسیه، چین در رتبه اول قرار دارد. در سال‌های اخیر روابط ایران و روسیه رو به بهبود بوده و بستری مناسب برای تجارت به این کشور فراهم شده است.
ایران و روسیه

روابط تجاری ایران و روسیه

با پیوستن روسیه به سازمان تجارت جهانی، تجارت ایران و روسیه از طریق مناطق آزاد آغاز شد. از آنجا که ایران و روسیه از طریق دریای خزر مرز آبی مشترک دارند، توانسته‌اند مراودات تجاری مناسبی با هم داشته باشند.
ایران و روسیه از طریق بندرهای نوشهر، ترکمن، فریدونشهر و انزلی با هم مراوده دارند. همچنین ایران از طریق مرز اینچه‌برون در استان گلستان به صورت ریلی در حال صادرات کالا به روسیه است. روسیه از طریق ایران و همین خط ریلی، می‌تواند با سایر مناطق تجاری جهان تجارت کند. به طور مثال طی سال گذشته با هند و عربستان از طریق راه آهن اینچه‌برون تجارت کرده است.
روابط تجاری ایران و روسیه

صادرات ایران به روسیه

روسیه و ایران طی سال‌های اخیر روابط تجاری خوبی با یکدیگر داشته‌اند. از سال 95 به بعد نرخ تعاملات تجاری ایران و روسیه 40 میلیون دلار افزایش پیدا کرده است. جالب است بدانید 94 درصد پسته روسیه توسط تاجران ایرانی تهیه می‌شود. در زیر لیست بیشترین کالاهای صادراتی به روسیه را مشاهده می‌کنید.
بازار مواد خوراکی ایرانی در روسیه گرم است. روس مارکت با داشتن قرارداد تامین مستقیم با فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای مانند دیکسی، ماگنیت و X5 می‌تواند بازار محصولات شما را در روسیه آماده کند.

خدمات روس مارکت برای صادرات به روسیه

روس مارکت با بیست سال سابقه صادرات به روسیه، در زمره بهترین شرکت‌های صادرات و واردات به روسیه قرار می‌گیرد. این شرکت تجربه صادرات طیف وسیعی از کالاها از خرما و کشمش گرفته تا انواع تجهیزات خودرویی و ساختمانی را در کارنامه خود دارد. روس مارکت در حال حاضر برای صادرات کالاهای زیر آماده است تا با تاجران و تولید کنندگان داخلی همکاری کند.
انبار و سردخانه‌های روس مارکت در مسکو در حدود 5 هزار متر مربع وسعت دارند. این شرکت با بنکداران از کشورهای دیگر همسایه با روسیه مانند آذربایجان و ازبکستان که در بازارهای تجاری روسیه فعال هستند، خرید و فروش می‌کند. روس مارکت نه تنها در مسکو که در بازار سایفسکی سن پترزبورگ و دیگر شهرهای روسیه نیز مشتری ثابت دارد.

سوالات متداول

پاسخ برخی از سوالات متداول درباره ی صادرات به روسیه
با اینکه روسیه کشوری بسیار پهناور است، اما به‌دلیل نامساعد بودن آب و هوا صنایع کشاورزی کمی دارد. به همین دلیل عمده محصولات صادراتی ایران به روسیه محصولات خوراکی و کشاورزی هستند. بزرگترین کشور صادرکننده به روسیه چین است. روسیه به جز محصولات کشاورزی اقلام دیگری نیز وارد می‌کند که لیست آن‌ها را در ادامه خواهید دید.
  • ماشین‌آلات مهندسی، لوازم مکانیکی، راکتورهای هسته‌ای
  • تجهیزات الکتریکی و قطعات آن‌ها مانند تلویزیون، ضبط صوت و…
  • تجهیزات وسایل نقلیه و قطعات و لوازم جانبی آن‌ها ( به جز راه آهن یا تراموا)
  • دارو
  • پلاستیک و محصولات مرتبط با پلاستیک
  • تجهیزات نوری، عکاسی، فیلمبرداری، اندازه گیری، پزشکی و ملزومات آن‌ها
  • مصنوعات آهنی یا فولادی
  • میوه و مرکبات و محصولات کشاورزی خوراکی
  • آجیل
  • مواد شیمیایی آلی

این کالاها از سال 2020 به بعد بیشترین موارد صادر شده به روسیه از کشورهای متعدد هستند. البته طبق قانون گمرک روسیه عین کالا یا مورد مشابه آن که در خود روسیه تولید می‌شود، اجازه ورود به روسیه را ندارد.
قبل از هر چیز باید بازار هدف خود را مشخص کنید تا بتوانید مجوزهای لازم برای آن را دریافت کنید. مراحل کلی صادرات به روسیه در ادامه شرح داده می‌شود.
  • بررسی و پردازش مسیر صادرات: زمانی‌که تصمیم به صادر کردن یک کالا می‌گیرید تا زمانی که آن کالا به دست مشتری برسد را پیش‌بینی کنید و برای آن برنامه‌ای داشته باشید.
  • ایجاد زیرساخت: باید بتوانید مسیر معرفی خود و جذب مشتری را ایجاد کنید. این کار را با روش‌های مختلف تبلیغاتی می‌توانید انجام دهید.
  • شبکه‌سازی: بازاریابی از طریق تبلیغات کلامی، شبکه‌های مجازی و همچنین ارائه خدمات پس از فروش به مشتریان.
  • آماده‌سازی محصول: محصول را براساس قوانین روسیه آماده کنید.
  • پرداخت‌ها: می‌توانید پس از آنکه مشتری واقعا قصد خرید داشت، بخشی از پول را دریافت کنید و باقی آن را پس از تحویل بار به گمرک بگیرید.
  • آماده‌سازی مدارک و مجوزها: شامل اظهارنامه صادرات، فاکتور صادراتی و بیمه‌نامه بار، تاییدیه اتاق بازرگانی و هر مدرک دیگر که برای کالاهای صادراتی مختلف ممکن است متفاوت باشد.

در نهایت با تحویل کالا به شرکت حمل و نقلی که کار ارسال بار به روسیه را انجام می‌دهد، کار از سمت شما به اتمام می‌رسد.
دانستن این نکات مسیر شما را در تجارت با روسیه هموارتر می‌کند.
  1. هنگامی که تصمیم به صادرات می‌گیرید، باید فرهنگ مردم روسیه و بازار این کشور را بشناسید. این موضوع روی بازاریابی و پیدا کردن بهترین روش تبلیغات تاثیر مستقیم دارد.
  2. مردم روسیه بازار محلی را ترجیح می‌دهند و شرکت‌های روسیه اغلب به سختی با طرف‌های خارجی مکاتبه می‌کنند. آن‌ها ترجیح می‌دهند با کسی وارد تجارت شوند که کارهای ترخیص و گمرکی را خودش انجام دهد و طرف روس فقط روبل پرداخت کند. به همین دلیل بهتر است از قبل خود را برای سر و کله زدن با روس‌ها آماده کنید یا کار را به کاردان بسپارید.
  3. آداب مذاکره با مشتری را بلد باشید. پیشنهادات غیر واقعی مشتری را فراری می‌دهد. خدمات پس از فروش و حفظ رابطه مثبت با مشتری آن‌ها را به مشتری همیشگی تبدیل می‌کند.
  4. یکی از بازارهای بزرگ صادراتی روسیه در زمینه مواد غذایی، فود سیتی است. می‌توانید جایگاه خود را در این بازار به عنوان صادرکننده مواد خوراکی و کشاورزی پیدا کنید. البته باید بدانید که فود سیتی تنها بازار تجاری روسیه نیست. روسیه کشور پهناور و دارای پتانسیل‌های صادراتی بالایی است که به کمک روس مارکت می‌توانید آن را کشف کنید.
  5. نکته مهم دیگر این است که در روسیه تنها 12 درصد شرکت‌ها اجازه واردات کالا دارند. اگر نتوانید این 12 درصد را راضی کنید، بازار تجارت با روسیه را عملا از دست خواهید داد.

در نهایت باید بدانید صادرات به روسیه کار راحتی نیست. باید علاوه بر داشتن سرمایه زیاد، صبر و حوصله زیادی نیز داشته باشید.