اخذ اقامت روسیه

اخذ اقامت روسیه

در این مقاله با مطالب زیر آشنا می‌شوید:

مهاجرت به روسیه و اخذ اقامت و تابعیت (شهروندی) روسیه و گرفتن پاسپورت روسیه، به مراتب از خیلی از کشورهای دیگر آسان تر است. به طور کلی چند راه اصلی برای مهاجرت به روسیه، اخذ اقامت و تابعیت روسیه وجود دارد که در این مقاله به بررسی این موارد میپردازیم.

ویزای اقامتی: ویزایی که با آن بتوانید حداقل یک سال در روسیه بمانید و بتوانید آن را به کرات (بدون نیاز به خروج از روسیه) تمدید کنید.
اقامت: مانند ویزای اقامتی است، اما به شما حقوق شهروندی فراتر از ویزا می‌دهد، مانند قابل تبدیل بودن به شهروندی روسیه.
شهروندی (تابعیت) : پاسپورت روسیه دارید و از تمام حق و حقوق یک شهروند روس برخوردار هستید.
توضیح مهم: صرف خرید ملک (زمین، آپارتمان، مغازه و…) در روسیه منجر به اقامت نمی‌شود.
روش های اخذ اقامت روسیه

اصلی ترین راه های اخذ اقامت و تابعیت روسیه

اصلی ترین راه های اخذ اقامت و تابعیت روسیه
اخذ اقامت روسیه از طریق ثبت شرکت

اخذ اقامت و شهروندی (پاسپورت) روسیه از طریق ثبت شرکت

یک شرکت ثبت می‌کنید. شرکت مسئولیت محدود حتی با یک نفر هم قابل ثبت است. یک ایرانی می‌تواند مالک ۱۰۰ درصدی شرکت خودش باشد و نیازی به شریک روس ندارد. اما، تا قبل از اخذ جواز کار، نمی‌تواند مدیر عامل باشد و حق امضا ندارد. بنابراین، به طور موقت (برای حدود ۳ ماه) یک مدیر عامل روس استخدامی (بدون سهام در شرکت) معرفی می‌شود تا مقدمات اخذ جواز کار را فراهم کند.
بعد از صدور جواز کار، مدیر عامل روس عزل و مدیر عامل ایرانی (که جواز کار گرفته) منصوب می‌شود.

با ویزای کاری روسیه می‌توانید سال های سال، بدون نیاز به خروج از روسیه، در روسیه بمانید و کار و با همسر و فرزندان خود در روسیه زندگی کنید و فرزندان خود را به مدرسه و دانشگاه بفرستید. به عبارت دیگر، با داشتن ویزای کار روسیه، تمامی اعضای خانواده (همسر و فرزند) هم ویزای روسیه می‌گیرند و می‌توانند سال های سال در روسیه زندگی کنند.

ویزای کار روسیه، مولتی است. یعنی به دفعات قابل استفاده است و به راحتی می‌توانید بین ایران و روسیه و دیگر کشورها در رفت و آمد باشید بدون این که نیازی به تمدید ویزا یا مراجعه به کنسولی روسیه را داشته باشید. داشتن ویزای کار روسیه، اخذ ویزای شنگن (شینگن) اروپا را تسهیل می‌کند و می‌توانید از طریق سفارت کشورهای اروپایی در روسیه، بدون سختگیری‌های معمول، ویزای اروپا بگیرید.
ثبت شرکت و برند در روسیه با روس مارکت

جواز کار نیروی متخصص (VKS) ، ویزای کار سه ساله

باید ماهی ۱۶۷ هزار روبل از حساب شرکت به حساب شخصی خودتان به عنوان حقوق پول واریز کنید. یعنی از حساب شرکت، ماهی ۱۶۷ هزار روبل به حساب کارمند (شخص ایرانی) پول واریز شود. (از جیب به جیب!) و از این مبلغ، باید ماهی ۱۳ درصد معادل ۲۲ هزار روبل مالیات بر درآمد شخصی به دولت پرداخت کنید.
بر اساس این نوع جواز کار، ویزای کار سه ساله داده می‌شود که با آن می‌توانید سه سال تمام در روسیه بمانید. ویزا مولتی است و می‌تواند در رفت و آمد باشید. این نوع ویزا قابلیت تمدید به نیاز به خروج از روسیه را دارد. یعنی اگر بعد از ۲ سال و ۱۰ ماه از دریافت جواز کار، به تمدید آن اقدام کنید، جواز کار و ویزا بدون این که مجبور باشید روسیه را ترک کنید، تمدید می‌شود و به این طریق می‌تواند سال های سال در روسیه بمانید. مادامی که حق بیمه را پرداخت کنید.
افراد همراه (همسر و فرزندان) هم می‌توانند «ویزای همراه» بگیرند، بدون این که مجبور باشند حق بیمه پرداخت کنند. به عنوان مثال، پدر خانواده، شرکت ثبت می‌کند، برای خودش جواز کار و ویزای کار سه ساله می‌گیرد و برای همسر و فرزندانش هم ویزای کار همراه سه ساله. ماهی ۲۲ هزار روبل هم مالیات بر درآمد شخصی پرداخت می‌کند.
این نوع ویزا، قابلیت تبدیل به اقامت دائم (VNZh) یا همان پاسپورت آبی را دارد. حدود ۶ ماه بعد اخذ ویزای کار سه ساله، می‌شود در خواست اقامت دائم داد و ۳ تا ۶ ماه بعد اقامت دائم دریافت کرد. اعضای خانواده (همسر و فرزندان) هم می‌توانند اقامت دائم بگیرند. بعد از اخذ اقامت دائم (VNZh) باید به جای ماهی ۲۲ هزار روبل، ماهی حدودا ۷۰ هزار روبل مالیات و حق بیمه بپردازید.
اخذ اقامت ۳ ساله روسیه، برای همه اعضای خانواده با روس مارکت
اقامت دائم (VNZh) از طریق جواز کار، سه ساله است و حکم «گرین کارت» را دارد. یعنی به جای ویزا، دفترچه (پاسپورت) آبی به شما می‌دهند که در کنار پاسپورت ایرانی ارزش دارد. یعنی همچنان ایرانی هستید و با این پاسپورت آبی، به روسیه سفر می‌کنید. با داشتن اقامت دائم، از همه حقوق شهروندی یک روس، غیر از حق رای برخوردارید و حتی مشمولی بیمه درمان رایگان می‌شوید.
اگر یک بار دیگر اقامت دائم را تمدید کنید (اول ویزای کار سه ساله، بعد اقامت دائم سه ساله)، و از این ۶ سال، ۵ سال را در روسیه بمانید، هر سال حداقل ۶ ماه، مهمترین شرط اخذ تابعیت روسیه را دارا هستید و می‌توانید درخواست تابعیت روسیه بدهید و پاسپورت روسی بگیرید.
برای اخذ اقامت دائم باید محل اقامت معرفی کنید. این آدرس در پاسپورت آبی، به شکل یک مهر ذکر می‌شود و به آن «پراپیسکا» می‌گویند. از این جهت، داشتن ملک (آپارتمان) به کارتان می‌آید. یعنی آدرس محلی اقامت واقعی خود را که مالک آن هستید اعلام می‌کنید. در غیر این صورت، باید «پراپیسکا» تهیه کنید.
توجه داشته باشید که «پراپیسکا» با «رگیستراتسیا» یا همان «رجیستر ویزا» متفاوت است.

جواز کار معمولی ، ویزای کار یک ساله

باید ماهی حداقل ۲۰ هزار روبل از حساب شرکت به حساب شخصی خودتان به عنوان حقوق پول واریز کنید. یعنی از حساب شرکت، مبلغی به حساب کارمند (شخص ایرانی) پول واریز شود. (از جیب به جیب!)، از این مبلغ، باید ماهی ۱۲ هزار روبل مالیات و حق بیمه به دولت پرداخت شود.
بر اساس این نوع جواز کار، ویزای کار یکساله داده می‌شود که با آن می‌توانید یک سال تمام در روسیه بمانید. ویزا مولتی است و می‌تواند در رفت و آمد باشید. این نوع ویزا قابلیت تمدید به نیاز به خروج از روسیه را دارد. یعنی اگر بعد از ۹ ماه از دریافت جواز کار، به تمدید آن اقدام کنید، جواز کار و ویزا بدون این که مجبور باشید روسیه را ترک کنید، تمدید می‌شود و به این طریق می‌تواند سال های سال در روسیه بمانید. مادامی که حق بیمه را پرداخت کنید.
افراد همراه (همسر و فرزندان) هم می‌توانند «ویزای همراه» بگیرند، بدون این که مجبور باشند حق بیمه پرداخت کنند. به عنوان مثال، پدر خانواده، شرکت ثبت می‌کند، برای خودش جواز کار و ویزای کار یکساله می‌گیرد و برای همسر و فرزندانش هم ویزای کار همراه یکساله. ماهی ۱۲۰ دلار هم حق بیمه پرداخت می‌کند.
اما این نوع ویزا، فقط ویزاست و به اقامت یا تابعیت منجر نمی‌شود.
اقامت روسیه از طریق سرمایه گذاری

اخذ اقامت روسیه از طریق سرمایه گذاری

چنانچه طرحی تولیدی (غیر از واردات و صادرات و دلالی و خرید و فروش ملک و…) داشته باشید و روی آن مجوز بگیرید، و شرکت جدیدی ثبت کنید و در آن شرکت بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد سهام داشته باشید و سود سهام سالیانه شما ۱۰ میلیون روبل باشد و از این مبلغ سالی حداقل ۲ میلیون روبل مالیات پرداخت کنید، می‌توانید ابتدا اقامت دائم (VNZh) و بعد از ۳ سال، تابعیت روسیه را بگیرید.
اقامت روسیه از طریق سهمیه

اخذ اقامت روسیه از طریق سهمیه

سهمیه (Kvota) به نوعی شبیه سیستم لاتاری آمریکاست. به این روش دل خوش نکنید. اخذ اقامت و تابعیت روسیه از طریق سهمیه، برای ایرانیان عملا غیر ممکن است.

انواع روش های اقامت در روسیه

انواع روش های اقامت در روسیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *